Web Analytics Made Easy - Statcounter

به بقیه هم توصیه می‌کنید؟ وضعیت رضایت و نا رضایتی مشتریان دیجی‌کالا خوش‌قولی 95 درصدی مشارکت کاربران در پایش قیمت‌ها محتوای تولید شده توسط کاربران؛ ابزاری برای کمک به انتخاب آگاهانه‌تر گوش شنوای دیجی‌کالا دیجی‌کالا؛ فراتر از جاست‌فرند!

گزارش سال 1400 دیجی‌کالا برای سومین سال متوالی حاوی داده‌های راهگشایی در مورد بازخورد کاربران این پلتفرم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بقیه هم توصیه می‌کنید؟

دیجی‌کالا پس از هر سفارش، پیامکی به مشتریان ارسال می‌کند و میزان رضایت آن‌ها از خریدشان را از صفر تا 10 می‌سنجد. نظرسنجی شاخص توصیه‌کنندگان (NPS) معیار مناسبی برای سنجش تجربه مشتریان در استفاده از دیجی‌کالاست. نمراتی که مشتریان در سال 1400 به دیجی‌کالا داده‌اند امیدوار کننده بوده است. حدود 50 درصد مشتریان به خریدشان از دیجی‌کالا نمره 10 از 10 داده‌اند. بیش از 15 درصد هم نمره 9 را داده‌اند. تعداد کسانی که نمره 6 و پایین‌تر از آن را به تجربه خریدشان از دیجی‌کالا داده‌اند کمتر از 20 درصد بوده. مشارکت در نظرسنجی NPS در سال 1400 با رشد 17 درصدی همراه بوده است. 9.12 درصد از مشتریان دیجی‌کالا پس از خرید در این نظرسنجی شرکت کردند که از این میزان 61.1 درصد آن‌ها دیجی‌کالا را به دیگران توصیه کردند. این آمار با در نظر گرفتن تعداد بالای کاربران دیجی‌کالا عدد قابل توجهی‌ست.

وضعیت رضایت و نا رضایتی مشتریان دیجی‌کالا

در فرآیند خرید تا تحویل کالا به مشتری، اتفاقات زیادی رخ می‌دهد که روی رضایت یا نارضایتی آنها تاثیر می‌گذارد. کیفیت کالاها، مغایرت اطلاعات مندرج با کالای دریافتی، مشکلات فنی و ظاهری کالا، تاخیر در ارسال سفارش، هزینه ارسال سفارش، ناکافی بودن اطلاعات، کیفیت بسته‌بندی، قیمت نامناسب، چندمرسوله‌ای شدن سفارش و کیفیت پاسخ مرکز تماس از فاکتورهایی هستند که روی نظر مشتریان موثرند. در سال 1400 نارضایتی مشتریان از تاخیر در ارسال سفارش، ناکافی بودن اطلاعات کالاها و قیمت نامناسب کاهش داشت و کیفیت کالاها و مغایرت اطلاعات مندرج با کالای دریافتی و مشکلات فنی و ظاهری کالا به پله‌های بالاتر دلایل نارضایتی صعود کردند.

یکی از داده‌های جدید گزارش سال 1400 دیجی‌کالا در این قسمت، به میزان رضایت مشتریان از رفتار مأموران ارسال اختصاص دارد. بر اساس نظرسنجی شاخص توصیه کنندگان (NPS) که با بازخورد کاربران پس از دریافت سفارش‌ها اندازه گیری می‌شود سهم نارضایتی مشتریان از رفتار مأموران ارسال در سال 1400 تنها به 3.6 درصد رسیده است.

خوش‌قولی 95 درصدی

یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رضایت‌مندی مشتریان، شاخص (OTD) یا همان تحویل به موقع سفارش است. همان قدر که برای مشتری مهم است که کالای خریداری شده را در زمان تعیین شده دریافت کند برای فروشنده هم اهمیت دارد که کالای فروخته شده را به موقع به دست خریدار برساند. تحویل به موقع اعتبار فروشنده را نزد خریدار بالاتر می‌برد و عدم تحویل به موقع، به اعتبار فروشنده لطمه می‌زند. دیجی‌کالا شاخص تحویل به موقع سفارش (on time delivery) را با ابزارهای موقعیت‌یابی ماموران ارسال سفارش‌ها اندازه‌گیری می‌کند. دیجی‌کالا اکسپرس به عنوان ناوگان لجستیکی دیجی‌کالا، در سال 1400 مهر ماه با تحویل به موقع 96.61 درصد مرسولات بهترین عملکرد را داشت. این عدد در فروردین ماه سال 1400 با حدود 93 درصد به کمترین مقدار رسید که قطعا دلیل آن تعطیلات نوروزی بوده است. در سال 1400 به ‌طور متوسط 95 درصد سفارش‌ها توسط ناوگان لجسـتیکی دیجـی‌کالا به موقع تحویل داده شده است. 14.52 درصد از کل سفارش‌ها توسط پست تحویل داده می‌شوند که 84.58 درصد آن‌ها در بازه زمانیِ تعیین شده بـه دست مشتری می‌رسند.

مشارکت کاربران در پایش قیمت‌ها

همان طور که بالاتر خواندید یکی از دلایل اصلی نارضایتی کاربران، قیمت نامناسب است. عاملی که در سال 1400 بیشترین دلیل ناخرسندی کاربران از خریدشان بوده. این مساله به وضوح نشان می‌دهد مساله قیمت باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. دیجی‌کالا مدت‌هاست این دغدغه را درک کرده و دائما در حال رصد کردن وضعیت قیمت‌هاست. برای همه کالاهایی که در دیجی‌کالا به فروش گذاشته می‌شوند بخشی با عنوان «آیا قیمت مناسب‌تری سراغ دارید» وجود دارد. . کاربران در صورت اطلاع از قیمت مناسب‌تر یک کالا نسبت به آن چه در پلتفرم دیجی‌کالا درج شده است می‌توانند مبلغ مورد نظر و مرجع قیمت (فروشگاه اینترنتی یا فیزیکی) را گزارش کنند. به عنوان مثال در سال 1400 در مجموع بیش از 200 هزار مورد پیش آمد که کاربران قیمت‌های مناسب‌تری نسبت به قیمت درج‌شده در دیجی‌کالا درج شده بود سراغ داشتند. 77 درصد از این گزارش‌ها هم منجر به ویرایش قیمت شد.

محتوای تولید شده توسط کاربران؛ ابزاری برای کمک به انتخاب آگاهانه‌تر

دیجی‌کالا یک امکان مهم و مفید را در اختیار کاربرانش قرار داده. امکانی که دستاوردهای خوبی برای خود این پلتفرم هم دارد. محتوای تولید شده توسط کاربران یکی از ابزارهای مهم دیجی‌کالاست که به کاربران دیگر کمک می‌کند با بررسی تجربه مشتریان قبلی انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشند. کاربران می‌توانند تجربیات خودشان را در قالب‌های مختلفی مثل پرسش و پاسخ، عکس و فیلم با بقیه به اشتراک بگذارند. در سال 1400 آمار مشارکت کاربران در «نقد و بررسی کالاها» افزایش چمشگیری در همه ابعاد داشت. مثلا در بخش ویدئوهای تولید شده توسط کاربران شاهد رشدی 385.8 درصدی بودیم که تعداد ویدئوهای تولیدی در سال 1400 را به 52 هزار و 311 فیلم رساند. حدود 70 درصد از این ویدئوها هم توسط دیجی‌کالا تائید و در همین بخش به نمایش گذاشته شد.

گوش شنوای دیجی‌کالا

در پلتفرمی به بزرگی دیجی‌کالا و با این حجم از خرید و فروش روزانه قطعا سوالات و ابهامات زیادی برای کاربران به وجود می‌آید. دیجی‌کالا راه‌های ارتباطی متنوعی برای ارتباط با کاربرانش در نظر گرفته است. مرکز خدمات تماس دیجی‌کالا در روز نزدیک به 20 هزار تماس تلفنی دریافت می‌کند و کارشناسان این بخش به سوالات کاربران به صورت تلفنی پاسخ می‌دهند. حتی اگر کاربر دائمی دیجی‌کالا هم نباشید با یک بار مراجعه به این سایت حتما متوجه امکان چت آنلاین با مسئولان پشتیبانی شده‌اید. در روز نزدیک به 3 هزار چت آنلاین در این بخش انجام می‌شود. همه روزه به تیکت و ایمیل‌های زیادی هم پاسخ داده می‌شود. اعضای دیجی‌پلاس هم به صورت ویژه از این امکان برخوردار هستند. از مرداد 1400 خط پشتیبانی از فروشندگان هم به تیم مرکز تماس اضافه شده است. همچنین تعدادی از وکلای مدافع هم در تیم «وکیل مدافع مشتریان» حضور دارند تا به مشکلاتی که ممکن است در پروسه خرید  به وجود بیاید رسیدگی کنند.

دیجی‌کالا؛ فراتر از جاست‌فرند!

حضور در شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی در تعاملات دوطرفه دارد. به خصوص وقتی پای خرید و فروش در میان باشد. دیجی‌کالا در شبکه‌های اجتماعی بزرگی مثل اینستاگرام، توئیتر و لینکدین حضور پررنگی دارد. دیجی‌کالاجت و پیندو در توییتر، دیجی‌کالا بیزینس در لینکدین و دیجی‌کالا مهر در اینستاگرام به تازگی به صورت جداگانه صاحب اکانت شده‌اند. در سال 1400 حساب کاربریِ رسمیِ دیجی‌کالا در توئیتر موفق به دریافت نشان آبی اصالت شد و تعداد دنبال کنندگان آن نسبت به سال قبل با رشد 70 درصدی همراه بود. از محتواهای منتشر شده توسط دیجی‌کالا حدود 400 میلیون بازدید صورت گرفت و تعداد دنبال‌ کنندگان صفحه اینستاگرام دیجی‌کالا به بیش از 3 میلیون رسید. پاسخگویی به کاربران دیجی‌کالا در اینستاگرام اقدام جدیدی بود که در سال 1400 شروع شد. کارشناسان ارتباطات و مرکز تماس دیجی‌کالا هم در مجموع به حدود 45 هزار پیام در توییتر و اینستاگرام پاسخ دادند.

پلتفرم‌های تعاملی خرید و فروش آنلاین این روزها به عنصر مهمی در پیشرفت اقتصاد دیجیتال در جهان تبدیل شده اند. دیجی‌کالا با اضافه کردن فیچرها و امکانات مختلف به هنگام خرید، فضای بازخورد و تعامل را میان کاربران و میان کاربران و پلتفرم به گونه‌ای برقرار کرده است که می‌توان از داده‌های آن اطلاعات جالبی در مورد رفتار خرید کاربران به دست آورد.

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر دیجی کالا اخبار مرتبط یک برش کوچک؛ خرده فروشی آنلاین، فقط ۴ درصد از خرده فروشی ایران ۱۴۰۱/۴/۵ دیجی‌کالا در یک نگاه؛ آخرین سال قرن در دیجی‌کالا چطور گذشت؟ ۱۴۰۱/۳/۳۱ گزارش سالانه دیجی‌کالا و کسب‌وکارهای بومی محلی در سال ۱۴۰۰ منتشر شد ۱۴۰۱/۳/۲۹ تجارت الکترونیک ایران در مسیر دموکراتیک شدن ۱۴۰۱/۳/۲۲ حفاظت از میراث زاگرس با مشارکت در طرح حمایتی به خاطر بلوط ها ۱۴۰۱/۳/۱۷ روش های گرفتن کد تخفیف از فروشگاه دیجی کالا ۱۴۰۱/۳/۹ آخرین ویدیو ها جنجال استخوان فروشی! / اصل ماجرا چه بود؟ ۱۴۰۱/۰۴/۰۶ ۱۹:۳۷ رشد اعجاب آور قیمت زمین و مسکن در کمتر از دو دهه! ۱۴۰۱/۰۴/۰۶ ۱۷:۴۴ خنده های اکبر عبدی جوکر را ترکاند! + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۶ ۱۶:۳۵ ۱۰ موردی که نشان می‌دهد شما ذهن قوی دارید ۱۴۰۱/۰۴/۰۶ ۱۶:۱۰ چرا مهاجران سریلانکایی به جای اروپا به ایران رسیدند؟ ۱۴۰۱/۰۴/۰۶ ۱۶:۰۴ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۹:۵۲ نقش بازخورد کاربران دیجی کالا در بهبود عملکرد مارکت پلیس ۱۹:۴۰ پوتین روز چهارشنبه با رییسی دیدار خواهد کرد ۱۹:۳۷ جنجال استخوان فروشی! / اصل ماجرا چه بود؟ ۱۹:۳۰ احساسات سرمایه گذاران بیت کوین با دو سال پیش در تضاد است؟ ۱۹:۲۶ شرکت رمزارزی استرالیایی ۴۰ درصد از کارکنان خود را اخراج کرد ۱۹:۲۴ آیا برقراری رابطه میان ایران و آمریکا ممکن است؟ ۱۹:۰۶ ساخت مسکن با تهاتر نفت منتفی است ۱۹:۰۲ آیا مذاکرات هسته ای در دوحه به مقصد می رسد؟ ۱۸:۵۲ سکه امامی به نیمه کانال ۱۴ میلیون تومان بازگشت ۱۸:۳۴ آیوتا (MIOTA) چیست؟ ۱۸:۳۲ ساده ترین راه برای خوش اخلاقی با دیگران ۱۸:۲۷ مذاکره مهاجم سابق استقلال با باشگاه سپاهان ۱۸:۲۶ عدد نرمال فشار خون هر سن چند است ؟ + معنی هر عدد فشارخون ۱۸:۲۳ سید جلال حسینی: محبت مردم شگفت زده ام می کند ۱۸:۲۳ کاهش اندک قیمت دلار در صرافی ها ۱۸:۰۰ قیمت یخچال فریزر ال جی چند؟ (جدول) ۱۷:۵۱ تکواندوی بانوان ایران قهرمان آسیا شد ۱۷:۴۴ رشد اعجاب آور قیمت زمین و مسکن در کمتر از دو دهه! ۱۷:۴۱ مربی جدید پرسپولیس مشخص شد ۱۷:۴۱ راسته میگن سنگدان مرغ خیلی خواص و فایده داره؟ ۱۷:۳۹ اهمیت و راه افزایش هوش هیجانی کارکنان ۱۷:۳۸ آشنایی با انواع cpu ۱۷:۳۷ فیفا ادعای مدافع استقلال را رد کرد ۱۷:۳۳ خبر خوش برای استقلالی ها؛ مدافع جدایی طلب ماندنی می شود؟ ۱۷:۳۰ سلیمی و باقری در فدراسیون وزنه برداری پست گرفتند ۱۷:۳۰ اطلاعیه فولاد مبارکه پیرامون حمله سایبری به این شرکت ۱۷:۲۷ واکنش ستاره جوان به شایعات جدایی از استقلال ۱۷:۲۳ اتحادیه اروپا استفاده از گوگل آنالیتیکس را ممنوع کرد ۱۷:۲۱ رونمایی از فناوری شبکه ۶G در چین ۱۷:۲۱ آغاز مزایده عمومی خودروهای بدون گارانتی سایپا از فردا ( ۷ تیر) +جزییات ۱۷:۱۹ اولین تمدیدی استقلال مشخص شد ۱۷:۱۷ سقوط استقلال در جهان / پرسپولیس ششم آسیا ماند ۱۷:۰۷ وزیر اطلاعات به رییس اطلاعات سپاه پیام داد ۱۷:۰۵ جهش ۵ میلیونی قیمت پژو پارس در روزی که شاهین ارزان شد + جدول قیمت ۱۷:۰۲ چند سرباز روس در جنگ با اوکراین کشته شده اند؟ ۱۷:۰۱ طراحی سایت با وردپرس چه مزایایی دارد؟ ۱۷:۰۱ بهترین زمان انجام سونوگرافی تعیین جنسیت کدام ماه بارداری؟ ۱۶:۵۹ راه اندازی پویش «نه به گناه» ۱۶:۵۸ راه اندازی کیف پول مخصوص متاورس توسط فیس بوک ۱۶:۴۹ مدارک لازم برای دریافت وام فرزندآوری چیست + مبلغ وام ۱۶:۴۶ کدام خودرو جایگزین سمند و پژو در تاکسی های تهران می شود؟ ۱۶:۴۶ پیش بینی بورس فردا ۶ تیر؛ رکود تالار شیشه ای تا کجا ادامه دارد؟ ۱۶:۴۳ هشدار درباره افزایش دمای هوا ۱۶:۳۹ مقایسه گوشی سامسونگ S۲۲, S۲۲+ و S۲۲ Ultra ۱۶:۳۸ فرانسه خواستار بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی شد ۱۶:۳۲ آیا بایدن برای انتخابات ۲۰۲۴ کاندیدا خواهد شد؟ ۱۶:۲۹ باقری کنی یک روز پس از مذاکره کننده ارشد آمریکا به دوحه می رود ۱۶:۲۶ یارانه تیرماه نقدی شد؟ ۱۶:۲۴ امیرعبداللهیان عازم آنکارا شد ۱۶:۱۰ ۱۰ موردی که نشان می‌دهد شما ذهن قوی دارید اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دیجی کالا کاربران دیجی کالا بازخورد کاربران تحویل به موقع دیجی کالا ارسال سفارش ۱۴۰۱ ۰۴ ۰۶ سال 1400 داده اند سفارش ها قیمت ها ۱۴۰۱ ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۴۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،بازار موبایل هفته دوم اردیبهشت ماه سال جاری را نیز با اخباری از تولید گوشی‌های تقلبی و محدودیت در تخصیص ارز واردات پشت سر گذاشت. البته در این هفته فعالان از احتمال تشدید رکود در بازار موبایل و لپ‌تاپ تحت تاثیر بخشنامه جدید وزارت صمت درباره سهمیه ارزی ابراز نگرانی کردند که به نظر می‌رسد این بخشنامه قرار است بازنگری شود. با این‌حال فعالان بازار کالاهای‌ آی‌تی از جمله موبایل و لپ‌تاپ همچنان از رکود در این بازار می‌گویند؛ تا جایی که به اعتقاد مدیرعامل یک فروشگاه اینترنتی تعمیرات و خرید موبایل، بازار تعمیرات با تاکید بر تولید داخل در نبود زیرساخت‌ها و کمبود کالای روز، رونق گرفته است.
کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
از رکود در بازار لپ‌تاپ تا رونق تعمیر موبایل
پس از اینکه وزیر ارتباطات پیگیری پرونده تولید گوشی‌های تقلبی در کشور را از وظایف وزارت صمت دانست، هفته جاری سازمان توسعه تجارت ایران در نامه‌ای به وزارت صمت خواستار توضیح این وزارتخانه در خصوص تولید نوکیای تقلبی شد. به همین منظور، عباس علی‌آبادی، وزیر صمت در نشست خبری درباره تولید این گوشی‌ها اظهار کرد: «در صورت محرز شدن تقلبی بودن نوکیا، کالای تقلبی در کشور نهاد مسوول خود را دارد و البته ما هم مسوول هستیم؛ قطعا اگر ثابت شود، لااقل به آن خدمت نمی‌دهیم و به دستگاه‌های مربوطه و تعزیرات معرفی می‌کنیم.» او همچنین به ممنوعیت فروش کالای تقلبی در کشور اشاره کرد و می‌گوید اگر تولید گوشی‌های تقلبی تایید شود، مانع از واردات، تخصیص ارز و ریال به تولیدکننده می‌شویم. حتی آنها را به دستگاه‌های مرتبط معرفی خواهیم کرد. در شرایطی که تولید گوشی‌های تقلبی هنوز تعیین تکلیف نشده است و حمایت‌های مادی و معنوی از تولید داخل همچنان ادامه دارد، بخشنامه جدید وزارت صمت برای سهمیه ارزی و نحوه تخصیص آن منتشر شده و نگرانی واردکنندگان از سخت‌گیری‌های ارزی دولت را تشدید کرده است؛ تا جایی که محمدرضا فرجی، نایب‌رئیس اتاق اصناف تهران در گفت‌وگو با رسانه‌ها هشدار داده در صورتی که تخصیص ارز به واردکنندگان لپ‌تاپ مشروط به فروش ۷۰ درصدی واردات پیشین باشد، بازار لپ‌تاپ در نیمه دوم سال با کمبود کالا روبه‌رو می‌شود. به گفته او بازار در حال حاضر نیز راکد است و متقاضیان بلاتکلیف هستند.

در این وضعیت، آمار گمرک از واردات انواع گوشی در سال جاری نیز اعلام شده که طبق آن در فروردین ماه تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارد شده به کشور در فروردین امسال ۱۲۲ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار است. براین اساس، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد شد.

تا اینجا بازار موبایل همچنان با اخبار حمایت از تولید داخل، تعیین تکلیف تولید گوشی تقلبی و محدودیت در تخصیص ارز واردات درگیر است، اما در هفته جاری خبری از الزامات جدید وزارت صمت برای روند تخصیص ارز به کالاهای آی‌تی از جمله موبایل و لپ‌تاپ منتشر شد که با واکنش و نگرانی واردکنندگان مواجه شد. طبق گفته برخی از فعالان به نظر می‌رسد که این بخشنامه قرار است بازنگری شود. حتی از سوی فروشندگان پیش‌بینی می‌شود که قیمت لپ‌تاپ و سایر کالاهای مربوط به حوزه آی‌تی با نوسانات قیمت دلار، افزایش یابد.

نگرانی فعالان از آینده بازار موبایل
به همین منظور، «دنیای اقتصاد» با برخی از فعالان و فروشندگان بازار موبایل درباره وضعیت عرضه و تقاضا و پیش‌بینی آینده این بازار صحبت کرد و آنها از تداوم رکود و نبود عرضه در بازار موبایل و لپ‌تاپ گفتند. یک فروشنده در این زمینه با بیان اینکه تقاضا در بازار موبایل و لپ‌تاپ به‌شدت پایین است، توضیح می‌دهد: «همچنان تقاضا کم است و با اینکه ثبت سفارش و تخصیص ارز به کندی و به میزان کم انجام می‌شود، تاکنون در بازار کمبود کالا نداشته‌ایم.»

طبق گفته او، مصرف فعلی لپ‌تاپ در ماه‌های اخیر حدود هفت تا هشت هزار دستگاه است و تقریبا ۱۰ هزار دستگاه در بازار موجود است. این در حالی است که این میزان در مدت مشابه سال قبل حدود ۲۰ هزار دستگاه بوده است.

همچنین، به اعتقاد علیرضا اسدی، مدیرعامل یک فروشگاه اینترنتی تعمیر موبایل با فشار بر تولید داخل در شرایط نبود زیرساخت‌ها و کمبود کالای روز، بازار تعمیرات رونق گرفته است. او در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به کاهش قابل ملاحظه قدرت خرید مردم از کاهش تخصیص ارز موبایل و سایر کالاهای آی‌تی انتقاد می‌کند و به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «در حال حاضر تقاضا به دلیل کاهش قدرت خرید مردم کمتر از قبل شده و عرضه کالاهای آی‌تی از جمله موبایل نیز با محدودیت تخصیص درگیر است.»

با این حساب، به نظر می‌رسد این روزها نگرانی واردکنندگان و فعالان بازار از تشدید محدودیت در تخصیص ارز و واردات به واقعیت پیوسته و آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر وضعیت تخصیص ارز و ثبت سفارش در شرایط فعلی باقی بماند، بازار موبایل و سایر کالاهای آی‌تی در سه تا چهار ماه آینده با کمبود کالا و افزایش قیمت مواجه خواهد شد.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902071

دیگر خبرها

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • بازخورد مثبت و اعتماد دانش آموزانم مایه آرامش من است
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • مسدودسازی بیست و هشت صفحه هنجارشکن در فضای مجازی
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • پایان شگرد گران‌فروشی «عجله» برای اسنپ و تپسی
  • ماز مارکت؛ بهترین سایت برای خرید کتاب کمک درسی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر